Góralskie Jadło

Góralskie Jadło

wtorek, 28 kwietnia 2015

Pasta na kanapki z szynką i ogórkiem



Jedna z ciekawszych kompozycji na kanapkę. Pasta jest rewelacyjna. Smaczna, pożywna i zdrowa. Uwierzcie mi że jak raz ją zrobicie będzie często gościć na waszych stołach. Tak jak w moim przypadku.

Składniki:
3 jajka
1 cały ogórek zielony
2 średnie ogórki kiszone
1 mała cebula
5 plasterków szynki konserwowej
Szczypiorek
Łyżka majonezu
Sól, pieprz 

Wykonanie:
Ogórka zielonego obrać i pokroić w kosteczkę. Ogórka kiszonego również pokroić w kosteczkę.  Jajka ugotować na twardo,  obrać i pokroić w kosteczkę. Cebulę również obrać i pokroić w kosteczkę. Szynkę konserwową pokroić w paseczki. Wszystkie pokrojone składniki wymieszać, dodać majonez, pokrojony szczypiorek oraz doprawić solą i pieprzem. Podawać z ulubionym pieczywem. 


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz