''Jajecznica po góralsku ''
Jajecznica uwielbiana przez wszystkich turystów przebywających na wczasach w górach. Teraz możesz spróbować tego specjału u siebie w domu.
Składniki:
4 jajka
1 mała cebula
15 dag boczku wędzonego
1 mały oscypek
Wykonanie:
Boczek pokroić w kosteczkę i podsmażyć. Następnie cebulę również pokroić w kostkę i dodać do podsmażonego boczku. Smażyć do momentu zarumienienia się cebuli. Oscypka zetrzeć na tarce o grubych oczkach- jeżeli nie mamy pod ręką oscypka to możemy zetrzeć kawałek sera żółtego. Startego oscypka dodać do boczku i cebuli, dokładnie łączymy i podsmażamy do momentu rozpuszczenia się oscypka. Na koniec dodajemy jajka i smażymy.
o tak nie ma to jak jajeczniczka na boczusiu :)
OdpowiedzUsuńnigdy takiej nie jadłam, ale na bank smakuje świetnie ;)
OdpowiedzUsuńSzana,
zapraszam do siebie,
www.gastronomygo.blogspot.com
dostałam ślinotoku! :) zapraszam na http://www.szybkozjesc.pl/
OdpowiedzUsuńŚwietny przepis!
OdpowiedzUsuńHeja! Zrobione... zjedzone... pycha!!! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńWreszcie dobra kolejność dodawania sera!
OdpowiedzUsuń