Sałatka z tuńczykiem i ryżem
Bardzo szybka i zdrowa sałatka. Można z nią kombinować na
różne sposoby. Dodając dodatkowo kukurydzę z puszki i np. drobno pokrojonego
ogórka konserwowego. Szczególnie
polecam ją osobą które uwielbiają
tuńczyka. Chętnych na tą sałatkę w mojej rodzinie nie brakuje.
Składniki:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
5 jajek
1 torebka ryżu – 100 g
Majonez
Pieprz
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ołupić i pokroić w większą kosteczkę.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, przestudzić i
dodać do jajek.
Z tuńczyka odlać wodę znajdującą się w puszce i samego
tuńczyka dodać do ryżu i jajek.
Do całości dodać majonez i doprawić pieprzem. Raczej nie
polecam soli, gdyż tuńczyk sam w sobie
jest słony.
Komentarze
Prześlij komentarz