Góralskie Jadło

Góralskie Jadło

czwartek, 13 stycznia 2011

Wilgotny Smaczny Piernik


Ciasto to jest rewelacyjne. Naprawdę polecam.

SKŁADNIKI:
* 400g mąki
* 250g cukru
* 120g margaryny
* 2 jajka
* 4 łyżki powideł
* 2 łyżki kakao
* 1 szklanka mleka
* 1 łyżeczka sody
* 1 opakowanie przyprawy do piernika
* Bakalie

WYKONANIE:
Margarynę roztopić i ostudzić. Jaja z cukrem ubić mikserem. Dodać mleko, mąkę wymieszaną z sodą , kakao , wsypać przyprawy do piernika. Mieszając dodawać powidła. Następnie wlać tłuszcz, mieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Dodać oprószone mąką bakalie i wymieszać. Gotowe ciasto przełożyć do formy keksowej. Upiec ciasto. Zimne ciasto polać polewą czekoladową i udekorować według uznania.

Piec w nagrzanym piekarniku w temp. 180 stopni przez 50 minut.

1 komentarz: