Góralskie Jadło

Góralskie Jadło

czwartek, 17 marca 2011

Racuchy z jabłkami


RACUCHY Z JABŁKAMI

SKŁADNIKI na ciasto:

*1,5 szklanki mąki pszennej
*1 szklanka mleka
*1 jajko
*1 łyżka oleju -do ciasta
*1 łyżeczka proszku do pieczenia
*2 łyżeczki cukru waniliowego
*0,5 łyżeczki soli
*2 jabłka
*olej do smażenia

WYKONANIE:
Wszystkie składniki dokładnie wymieszać z wyjątkiem jabłek. Jabłka obrać i pokroić na małe kawałki. Ciasto wymieszać z pokrojonymi jabłkami. Smażyć na rozgrzanym oleju.

3 komentarze:

  1. oo// kurcze.. to znaczy.. o racuchy.. super :)))

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajnie ale nigdzie nie mogę dostać cukru waniliowego! Niby jest wanilinowy ale waniliowego nigdzie nie ma :(

    OdpowiedzUsuń