Jajka Faszerowane Rybą Wędzoną




Jajka które uwielbia moja rodzina. Do nadziewania jajek najlepsza jest szpryca do dekoracji, ale niestety nie miałam jej pod ręką i masę nakładałam łyżką.
Dodatkowo do masy możemy dodać świeżą zieleninę.

Składniki:
4 jajka
15 dag wędzonej ryby
2 łyżki majonezu
Pieprz sól

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo i ostudzić. Następnie obrać ze skorupek i przekroić wzdłuż na pół. Z połówek wyjąć żółtka, białka ułożyć na talerzu lub półmisku.
Rybę wędzoną obrać z ości, przemielić przez maszynkę o drobnym sitku. Żółtka najlepiej jest przetrzeć przez sitko. Rybę i żółtka razem połączyć dodając majonez i przyprawy. Całość utrzeć na jednolitą masę. Nadzienie przełożyć do szprycy zakończonej karbowanym zdobnikiem i wyszprycować białka, lub nakładać łyżką.




Komentarze

Prześlij komentarz

Popularne posty