Góralskie Jadło

Góralskie Jadło

środa, 27 lipca 2011

Sałatka z Fetą


Smaczna sałateczka z serem fetą. Można dodatkowo dodać sałatę zieloną lub pokrojoną kapustę pekińską , oczywiście jeżeli ktoś lubi. Osobiście wolę wersję bez sałaty lub kapusty.


Składniki:
3 pomidory
1 ogórek zielony
1 średnia cebula czerwona
Kilka oliwek czarnych
Pół kostki sera fety
4 łyżki octu winnego

Wykonanie:
Ogórka dokładnie umyć i przekroić wzdłuż na dwie części, następnie pokroić na plasterki. Jeżeli ktoś woli to można obrać ogórka i wtedy dopiero przekroić wzdłuż na pół i na plasterki.
Pomidory dokładnie umyć i pokroić na małe cząstki.
Cebulkę obieramy i kroimy również na plasterki.
Ser feta kroimy w kosteczki.
Oliwki możemy dać w całości lub przekrojone na pół.
Wszystkie składniki dajemy do jednego naczynia i polewamy octem winnym.

1 komentarz: