Góralskie Jadło

Góralskie Jadło

niedziela, 6 stycznia 2013

Sałatka z tuńczykiem i ryżem






Bardzo szybka i zdrowa sałatka. Można z nią kombinować na różne sposoby. Dodając dodatkowo kukurydzę z puszki i np. drobno pokrojonego ogórka konserwowego.   Szczególnie polecam  ją osobą które uwielbiają tuńczyka. Chętnych na tą sałatkę w mojej rodzinie nie brakuje. 

Składniki:
2 puszki tuńczyka w sosie własnym
5 jajek
1 torebka ryżu – 100 g
Majonez
Pieprz

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, ołupić  i pokroić w większą kosteczkę.
Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu, przestudzić i dodać do jajek.
Z tuńczyka odlać wodę znajdującą się w puszce i samego tuńczyka dodać do ryżu i jajek.
Do całości dodać majonez i doprawić pieprzem. Raczej nie polecam soli, gdyż tuńczyk sam w sobie
 jest słony.      



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz