Sałatka z selerem i ananasem
Sałatka którą uwielbiam, może dlatego że jest tam ananas. Często spotykam się z tą wersją sałatki, ale wzbogaconą w kukurydzę konserwową. Ale ja wolę ją bez kukurydzy. Idealnie nadaję się na świąteczny stół.
Składniki:
1 słoiczek selera konserwowego
5 plasterków ananasa z puszki
20 dag szynki konserwowej
4 jajka
2 łyżki majonezu
Sól, pieprz -do smaku
Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę.
Ananasa pokroić w kosteczkę. Szynkę konserwową najlepiej jest kupić w kawałku i
również pokroić w kostkę. Selera odcedzić. Następnie włożyć wszystkie składniki
do jednego naczynia, dodać majonez. Połączyć wszystkie składniki i doprawić do
smaku.
Komentarze
Prześlij komentarz