Góralskie Jadło

Góralskie Jadło

poniedziałek, 16 grudnia 2013

Sałatka z selerem i ananasem


 Sałatka którą uwielbiam, może dlatego że jest tam ananas. Często spotykam się z tą wersją sałatki, ale wzbogaconą w kukurydzę konserwową.  Ale ja wolę ją bez kukurydzy.    Idealnie nadaję się na świąteczny stół.

Składniki:
1 słoiczek selera konserwowego
5 plasterków ananasa z puszki
20 dag szynki konserwowej
4 jajka
2 łyżki majonezu
Sól, pieprz  -do smaku

Wykonanie:
Jajka ugotować na twardo, obrać i pokroić w kosteczkę. Ananasa pokroić w kosteczkę. Szynkę konserwową najlepiej jest kupić w kawałku i również pokroić w kostkę. Selera odcedzić. Następnie włożyć wszystkie składniki do jednego naczynia, dodać majonez. Połączyć wszystkie składniki i doprawić do smaku. 

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz