Racuchy bez mleka z truskawkami
Moja córeczka zażyczyła sobie dzisiaj racuchy, które wręcz uwielbia. Tylko, że niestety nie miałam mleka, ale miałam sok jabłkowy. Więc postanowiłam poeksperymentować. Zamiast tradycyjnego mleka dałam sok, a zamiast jabłek, które zazwyczaj daje do racuchów dałam truskawki. Wyszły REWELACYJNE. A od Mojej córeczki usłyszałam:..Mamusiu to najlepsze racuszki, jakie jadłam’’…………………………………………… te słowa są bezcenne :)
Składniki:
1, 5 szklanki mąki pszennej
1 szklanka soku jabłkowego
1 jajko
1 łyżka oleju do ciasta
1 łyżeczka proszku do pieczenia
7 ładnych dużych truskawek
Olej do smażenia
Wykonanie:
Wszystkie składniki oprócz truskawek dokładnie wymieszać do
momentu uzyskania jednolitej masy.
Truskawki pokroić w paseczki i dodać do masy. Delikatnie
wymieszać i smażyć. Przed podaniem
posypać cukrem pudrem.
Komentarze
Prześlij komentarz