Swojski boczek na świąteczny stół
Boczek który w smaku jest rewelacyjny. Kupując surowy boczek patrzymy na to aby był ładny i niezbyt tłusty. Można go również zamiast gotować to upiec w piekarniku. Ja osobiście wole boczek gotowany. Idealny na nadchodzące święta. Mój boczek marynował się w 48 godzin. I jest SUPER
surowy marynowany boczek |
1 kg surowego boczku
1 cała papryka słodka
5 liści laurowych
5 ziarenek ziela angielskiego
5 średnich ząbków czosnku
2 łyżki Vegety
2 łyżki ziół prowansalskich
boczek ugotowany |
Pieprz
Wykonanie:
Boczek opłukać i oczyścić. Przekroić boczek na mniejsze
kawałki. Mój przekroiłam na 3 części.
Następnie boczek zalewamy wodą i gotujemy na małym ogniu
przez około 90 min.
Dodając międzyczasie 2 kostki rosołowe i 6 łyżek magii.
Komentarze
Prześlij komentarz