Sałatka obiadowa lub grillowa z rzodkiewek, ogórka i sałaty
Idealna propozycja jako dodatek do obiadu, ale równie dobrze smakuje np. do grillowanego mięsa.
Szybka w przygotowaniu i bardzo smaczna.
Składniki:
2 pęczki rzodkiewek- każdy po 10 sztuk
1 duży ogórek zielony
4 liście sałaty
1 łyżka siekanego koperku
3 łyżki jogurtu naturalnego
Sól, pieprz
Wykonanie:
Rzodkiewkę oczyścić, pozbyć się liści oraz korzeni i pokroić
w paseczki. Ogórka obrać ze skórki, i zetrzeć na tarce o grubych oczkach.
Startego ogórka odstawić na około 10 min, następnie odcisnąć z nich wodę.
Rzodkiewkę połączyć z ogórkiem. Liście sałaty umyć, pokroić lub rwać i
dodać do rzodkiewki i ogórka. Następnie dodajemy jogurt naturalny lub śmietanę
– wszystko według upodobań, posypujemy koperkiem i doprawiamy solą i pieprzem
według uznania.
Wygląda smacznie :)))
OdpowiedzUsuńjutro ja robie :)
OdpowiedzUsuń