Góralskie Jadło

Góralskie Jadło

środa, 10 czerwca 2015

Omlet z szynką i szczypiorkiem



Idealna propozycja na śniadanie. Dostarczy nam dużo energii na cały dzień. Można też dodać do omletu zamiast szynki, pokrojone kabanosy tak jak w moim przypadku.

Składniki:
2 jajka
3 plasterki szynki
2 łyżki mąki pszennej
Łyżkę szczypiorku – nie jest konieczny jeżeli ktoś nie lubi
Szczypta Vegety, pieprz
Olej do smażenia

Wykonanie:
Białka oddzielić od żółtek. Szynkę pokroić na paseczki.  Białka ubić na sztywną pianę, następnie dodać żółtka, mąkę, szczypiorek oraz doprawić do smaku. Usmażyć z obu stron.  Można przed końcem smażenia drugiej strony omletu posypać górę serem żółtym.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz