Góralskie Jadło

Góralskie Jadło

poniedziałek, 5 października 2015

SZYBKA, SMACZNA I TREŚCIWA ZUPA




Osobiście nie przepadam za zupami. Ale to jest wyjątek. Danie jednogarnkowe i naprawdę smaczne.
Przepis dostałam od siostry, której dzieciaki ją uwielbiają. U mnie też się sprawdziła. Znika błyskawicznie. 

Składniki:
6 średnich ziemniaków
0,6 schabu bez kości
3 marchewki
1 średnia pietruszka
5 dużych pieczarek
Przyprawy: zioła prowansalskie, Vegeta, maga, posiekana pietruszka zielona

Wykonanie:
Ziemniaki, marchewkę , pietruszkę obrać i pokroić w kostkę. Umieścić w garnku w którym będziemy gotować zupę. Schab również pokroić w kostkę i umieścić razem z warzywami. Pieczarki obrać i pokroić w prążki, umieścić razem z resztą. Całość zalać wodą  i gotować około 40 min do miękkości warzyw oraz mięsa. Międzyczasie dodać do zupy zioła, Vegetę, magę i natkę pietruszki wszystko według uznania.  Zupę można zabielać.  

1 komentarz: