Sałatka obiadowa z kapusty pekińskiej
Szybka, prosta i smaczna sałatka obiadowa.
Składniki:
1 mała kapusta pekińska
4 średniej wielkości ogórki konserwowe
1 cebula
1 marchewka
3 łyżki śmietany 18 %
Przyprawy: sól, pieprz, pokrojony koperek- ewentualnie można dodać jeszcze jakieś swoje ulubione przyprawy, ja zawsze dodaje również bazylię i oregano dla lepszego smaku
Wykonanie:
Kapustę drobno pokroić i opłukać w zimnej wodzie.
Następnie ogórki pokroić w kostkę. Marchewkę obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Cebulę również pokroić w kostkę. Następnie do śmietany dodać pieprz, sól, koperek i przyprawy które lubimy, dokładnie wymieszać. Do większego naczynia wsypać pokrojoną kapustę, cebulę, ogórki, marchewkę na końcu dodać śmietanę i wszystko razem połączyć. Śmietanę najlepiej jest dodać 15 min przed podaniem sałatki dla lepszego aromatu.
uwielbiam takie sałatki :)
OdpowiedzUsuńfajna sałatka, pasuje praktycznie do każdego mięsa :)
OdpowiedzUsuńhttp://wlodarczyki.net/mopswkuchni/
pyszna, ostatnio jadłam takową w górach, to klasyczny, sprawdzony przepis:)
OdpowiedzUsuńdla mojej rodziny to pyszna salatka
OdpowiedzUsuńdla mojej rodziny jest ona jak cud
OdpowiedzUsuń