Grzane piwo z jajkami

Polecam grzane piwo z jajkiem. Pomaga nawet przy niewielkich zapaleniach gardła.
Składniki:
- 0,5 litra piwa,
- 2 żółtka,
- 3 łyżeczki cukru,
- wg. uznania można dodać przyprawy, goździki i cynamon.
WYKONANIE:
Wlać piwo do garnka i gotować na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu. Wg. uznania można dodać przyprawy. Międzyczasie utrzeć żółtka z cukrem. Kiedy piwo zostanie podgrzane, ale nie ugotowane, dodać utarte żółtka. Następnie wymieszać wszystko. Wlać piwo do kufla i podać na gorąco.
hmmm... ciekawe.
OdpowiedzUsuńaczkolwiek nie wiem, czy bym się odważyła ;]
rewelacja!! polecam w mroźne dni.
OdpowiedzUsuńDoskonałe na niewielkie przeziębienia .Polecam!!!
OdpowiedzUsuńRewelacyjne przy niewielkich przeziębieniach
OdpowiedzUsuńPyszne!
OdpowiedzUsuń