Góralskie Jadło

Góralskie Jadło

piątek, 8 lipca 2011

Filet z kurczaka faszerowany serem żółtym




Bardzo dobre szybkie danie. Można dodatkowo w filecie umieścić uduszone pieczarki.


Składniki:
2 duże piesi z kurczaka
30 dag sera żółtego
Przyprawy: Vegeta, pieprz, sól
Świeży koperek i pietruszka
Wykałaczki
5 łyżek oleju



Wykonanie:
Piersi z kurczaka poprzekrawać wzdłuż na pół.
Następnie powstałe połówki nacinać przez środek, ale tak aby nie przekroić fileta na pół tylko go naciąć. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach i umieszczać po ok. 2 łyżki w każdym nacięciu fileta, następnie spiąć wykałaczkami.

Filety umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy olejem.
Następnie posypujemy delikatnie przyprawami oraz świeżym koperkiem i pietruszką. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 min.

5 komentarzy: