Filet z kurczaka faszerowany serem żółtym
Bardzo dobre szybkie danie. Można dodatkowo w filecie umieścić uduszone pieczarki.
Składniki:
2 duże piesi z kurczaka
30 dag sera żółtego
Przyprawy: Vegeta, pieprz, sól
Świeży koperek i pietruszka
Wykałaczki
5 łyżek oleju
Wykonanie:
Piersi z kurczaka poprzekrawać wzdłuż na pół.
Następnie powstałe połówki nacinać przez środek, ale tak aby nie przekroić fileta na pół tylko go naciąć. Ser żółty zetrzeć na tarce o małych oczkach i umieszczać po ok. 2 łyżki w każdym nacięciu fileta, następnie spiąć wykałaczkami.
Filety umieszczamy w naczyniu żaroodpornym i polewamy olejem.
Następnie posypujemy delikatnie przyprawami oraz świeżym koperkiem i pietruszką. Pieczemy w 180 stopniach przez ok. 30 min.
Super danie:)
OdpowiedzUsuńFaszerowane kurczaki są najlepsze
OdpowiedzUsuńSmacznie :)
OdpowiedzUsuńsolidny obiad - zrobie tacie ;)
OdpowiedzUsuńPyszne :)
OdpowiedzUsuń