Góralskie Jadło

Góralskie Jadło

wtorek, 11 października 2011

Sałatka z kurczakiem i fasolą czerwoną



Gdy nie mam zbyt wiele czasu, a oczekuje gości zawsze szukam przepisów na coś szybkiego, ale zarazem smacznego. Ta sałatka taka właśnie jest. Szybka i smaczna.

Składniki:
1 puszka czerwonej fasoli
1 duża pierś z kurczaka
1 średnia cebula
4 jajka
6 łyżek majonezu
Sól, pieprz


Wykonanie:
Pierś z kurczaka ugotować i pokroić w kostkę.
Jajka ugotować na twardo i pokroić w drobną kosteczkę.
Cebulę obrać, pokroić również w drobną kosteczkę.
Fasolę odcedzić i wsypać do większej miski. Dodać: pokrojonego kurczaka, jajka i cebulę, dodać majonez, doprawić do smaku. Całość razem dokładnie połączyć. I sałatka gotowa.

4 komentarze:

  1. Fajny pomysł na urozmaicenie "dań imprezowych" Pozdrawiam ;)

    OdpowiedzUsuń
  2. Prosta, szybka i smaczna - takie sałatki to ja uwielbiam!

    OdpowiedzUsuń
  3. Robie ja juz 3ci raz, ale ja do tego wszytskiego dodaje jeszcze troche (dosc duzo) curry, ananasa z puszki, troche ketchupu i zamiast majonezu jogurt grecki (odtluszczony). Bardziej egzotyczna sie robi - hawajsko-hinduska, ciekawe smaki :)

    OdpowiedzUsuń