Góralskie Jadło

Góralskie Jadło

wtorek, 4 czerwca 2013

Smaczne i szybkie kotleciki z jajek




Proste smaczne i bardzo szybkie. Takie właśnie są te kotleciki.
Doskonale nadają się na obiad. I zasmakują na pewno wszystkim domownikom.

Składniki:
6 ugotowanych na twardo jajek
1 surowe jajko
Natka pietruszki lub koperek
2 łyżki kaszy manny
Sól, pieprz, Vegeta
Olej do smażenia
Bułka tarta do obtaczania kotlecików

Wykonanie:
Ugotowane jajka obrać ze skorupek i zetrzeć na tarce lub bardzo drobno pokroić.
Dodać surowe jajko, pietruszkę, kasze mannę, przyprawy (według uznania)  i wyrobić masę jajeczną. 
Jeżeli masa będzie zbyt rzadka można dodać bułkę tartą do masy.
Formować kotleciki, obtoczyć w bułce tartej i usmażyć.
Podawać z ulubionymi dodatkami.


2 komentarze:

  1. Pyszne, pamiętam je z przedszkola!

    OdpowiedzUsuń
  2. ;) właśnie je zrobiłam i miodzio;)

    OdpowiedzUsuń